Sunday, January 10, 2016

SEMAK POLISI ANDA SEKARANG







BARAT TAYAR SPARE PANCIT

Bila tayar kereta pancit, anda mungkin rasa confident sebab ada tayar spare. Tapi alangkah malangnya bila anda dapati tayar spare anda pun pancit. Adusss... Macam mana nak selesai masalah ni? Ada tayar spare pun, problem tak selesai. Semuanya gara-gara anda "over-confident", tak periksa keadaan tayar spare dari masa ke semasa.
Begitu jugalah dengan insurans/takaful anda. Ramai orang sangka dah ada polisi, dah selamat dah, semua problem akan selesai. Langsung tak kisah nak semak, apa jenis coverage yang ada? Berapa jumlah coverage yang ada?
Kalau income anda RM80,000 setahun, tapi coverage takaful anda cuma RM100,000, agak agak berapa berapa lama keperluan keluarga anda dapat dipenuhi? Setahun? 2 tahun?
Kalau sakit kritikal, memaksa anda cuti tanpa gaji 2 tahun, coverage takaful cuma RM20,000, simpanan bank sedikit saja, macam mana anda nak tampung belanja?
Jangan sangka dah ada polisi, masalah anda akan selesai. Sebab yang selesaikan masalah bukannya caruman mahal yang anda bayar bulan-bulan. Tetapi JUMLAH COVERAGE anda yang akan selesaikan.
SEMAK BUTIRAN POLISI ANDA
Dapatkan FREE REVIEW dari saya sekarang!!!