MEDICA 2015 | MEDICAL CARD FAMILY TERBAIK

pakej medical card 2016


MEDICA 2015 : MEDICAL CARD FAMILY/
KELUARGA TERBAIK DARI MAA TAKAFUL 
"Medical Takaful coverage is a must today... It does cost money but by not having it, it could cost even higher..."
Saya ingin berkongsi tentang pelan medical card terbaik dari MAA Takaful.
Medical Card Maa Adalah Standalone dinamakan MEDICA2015 yang merupakan PLAN MEDICAL TERBAIK DIPASARAN SEKARANG.
maa-takaful-latest-medical-plan-medica-2015
medical card terbaik 2016 kad perubatan terbaik 2016
Plan Medical Card ini direka KHAS untuk semua lapisan masyarakat. Terdapat 11 ciri istimewa MEDICA 2015 yang wajib anda ketahui sebelum mengambil keputusan untuk mengambil kad perubatan/medical card terbaik untuk diri anda dan keluarga.
SYARAT KELAYAKAN PENGAMBILAN MEDICAL CARD/MEDICA2015
Secara ringkas kelayakan adalah dari umur 30 hari hinggga berumur 65 tahun dan coverage SEHINGGA BERUMUR 80 TAHUN!
kelayakan medical card maa takaful terbaik

APAKAH BENEFIT PLAN MEDICA 2015?
Plan medical card ini dibahagikan kepada 6 kategori yang membolehkan anda memilih berdasarkan kemampuan dan kehendak dan ia direka khas supaya memiliki KELEBIHAN yang VALUE FOR MONEY!
So,dengan adanya enam (6) pilihan pelan yang boleh kita pilih mengikut keperluan dan kemampuan kita... In shaa Allah, ramai yang boleh memilikinya...
Berikut merupakan Schedule of Benefits yang ditawarkan:
medical card terbaik dipasaran 2015
medical card terbaik 2015
medical card 2015 family plan

KELEBIHAN MEDICA 2015:
  1. Limit tuntutan TAHUNAN adalah minima rm50k sehingga rm500k.Satu jumlah yang memang BESAR! Ini bermaksud limit tahunan yang boleh dipilih adalah dari serendah rm50k!  pada harga yang amat VALUE for MONEY!


medical card family 2015

2. Pilihan BILIK diberikan sehingga 6 range untuk kita pilih.. kadar bilik ini penting KERANA sekarang bilik yang paling murah di hospital swasta pun minimum RM150.. kadar bilik lama antara rm80 hingga rm120 makin PUPUS disebabkan oleh kenaikan inflasi semasa dan kos perubatan yang makin tinggi..
Perlu diingat bahawa kadar bilik pada harga rm150 biasanya BERKONGSI empat orang TETAPI masih selesa.. Bagi yang gemarkan PRIVISI dan LEBIH SELESA bolehlah memilih range bilik yang lebih BAIK antara RM300 keatas..
Kadar bilik VVIP adalah pada RM1,000 anat SELESA dan sangat SESUAI jika anda LAYAK dan menjadi perhatian ramai..

kad perubatan terbaik 2016


3. Kadar tuntutan UNLIMITED SEUMUR HIDUP sehingga berumur 80tahun! Perlu dingat bahawa ini tertakluk kepada limit tahunan TETAPI jika ada menggunakan pada tahun ini sebanyak rm35k dan had tahunan anda adalah rm200k, maka secara AUTOMATIK tahun depan baki akan kembali kepada rm200k!
Sesetegah medical card akan mengambil kira baki tersebut dan ditolakan dari jumlah limit keseluruhan.. SO jadilah penguna yang bijak dalam memilih kad perubatan yang TIADA LIMIT SEUMUR HIDUP!kad perubatan family 2016
4. Ini merupakan CIRI yang PALING menarik yang menyebakan ramai orang terutama yang celik kewangan dan budget keluarga memilih MEDICA 2015. 20% NO CLAIM DISCOUNT!
discount medical card
BAGAIMANA CARA PENGIRAAN DISCONT MEDICAL CARD MEDICA 2015 MAA TAKAFUL?
pengiraan discount medical card maa
Kalau tahun tersebut kita Alhamdulillah! Sihat! dan tak perlu claim atau guna medical card kita, pihak MAA Takaful memberikan kita 20% discount untuk sumbangan kita for the next year... Best kan... Best kan... Dah jimat dah...BIJAK.. BIJAK..

JIMAT BANYAK TU!


5.No Co Takaful for ALL AGES!
Apa maksud co-takaful? Co Takaful bermaksud PERKONGSIAN BAYARAN SETIAP KALI TUNTUTAN DIBUAT..sama ada ketika keluar hospital ataupun ketika rawatan pra-kemasukkan hospital dan rawatan susulan .. so perkongsian bayaran ini WAJIB dan ada minimum dan maximum yang ditetapkan... biasanya antara RM300 hingga rm1,000.

co takaful medical card

6.Umur terakhir layak untuk membeli medical card adalah pada usia 64 tahun.. so, sapa sapa yang bermurah hati untuk beli sebagai hadiah kepada IBU BAPA bolehlah berbuat demikian..

LEBIH baik ambil ketika masih muda dan masih bertenaga, kerana RISIKO apabila telah berusia ini amat tinggi untuk terkena penyakit kritikal.. ie jantung, darah tinggi, kegagalan buah pinggang berfungsi dan lain lain. Sifir dia mudah sahaja.. AMBIL SEAWAL MUNGKIN!

kad perubatan dari maa takaful7. Jika anda menghadapi 46 penyakit KRITIKAL dan ada KEPUTUSAN PENTING perlu dibuat ketika itu, maka anda boleh mendapatkan SECOND MEDICAL OPINION dari pakar lain dari panel hospital  maa takaful yang mungkin ada perlukan lebih kepakaran... Ciri ini unik kerana jika ada ingin medapatkan pandangan pakar lain, anda perlu mengeluarkan KOS KONSULTANSI yang agak tinggi... Tetapi kos ini ditanggung jika anda memiliki medical card terbaik dari Maa Takaful.
.medical card no 1 malaysia

8. Ini sangat PENTING!
Klausa penarikan medical card terdapat dalam sesetengah medical card.. TETAPI dalam medical card Maa Takaful, tiada clausa tersebut.. Klausa ini dimasukkan dalam polisi jika terdapat banyak claim dari pihak anda... ini SANGAT tidak menguntungkan anda... Anda ingin mengambil perlindungan dan alihkan risiko kepada medical card untuk membayar kos perubatan anda.. amatlah penting medical card tersebut BOLEH DIJAMIN DIRENEW untuk tahun berikutnya walaupun anda telah membuat CLAIM yang BANYAK!
9. Faedah Khiarat kematian sebanyak RM5,000.00

bantuan khiarat medical card maa


10. INI JUGA SANGAT PENTING

PILIHLAN medical card yang mempunyai AS CHARGED untuk treatment CANCER dan DIALYSIS! bukannya ada LIMIT untuk kedua dua penyakit ini..

Tahukah anda kes kanser boleh menyebabkan LIMIT anda HABIS begitu sahaja dengan melimitkan claim treatment untuk kedua penyakit ini dan limit itu seumur hidup..

Di MAA takaful, kos yang ditanggung adalah sepertimana bil tersebut tetapi perlu dingat ia bergantung kepada limit tahunan juga...

kenapa memilih medical card maa


11. Kemudahan SWIPE CARD kepada 36 PREMIUM HOSPITAL

Ini memudahkan anda jika ingin memasuki hospital dan GL akan dikeluakan serta merta..tapi pastikan anda MEMBAYAR CONTRIBUTION tanpa GAGAL...

medical card 2016 untuk keluarga12.  Mempunyai EAP yang membolehkan anda dibantu jika berada dalam kecemasan diluar negara.

medical card pilihan ramai 2016

So dengan 12 keistimewaan ini,maka layaklah jika saya mengatakan bahawa MEDICA 2015 adalah kad perubatan TEBAIK DI MALAYSIA.... Jika anda inginkan maklumat LANJUT bolehlah hubungi saya : 013.6000.101...

Terima Kasih..

 www.gotakaful.com
013.6000.101 Khairuddin
"Your Health Is Your Wealth..."
takaful terbaik

No comments:

Post a Comment