Thursday, December 3, 2015

PERKARA PENTING YANG DIUTAMAKAN UNTUK MENGAMBIL POLISI TAKAFUL

Sebelum mengambil takaful, eloklah kita tau apa yang diperlukan sebelum membuat keputusan untuk faham apa yang kit amabil akan memberikan faedah yang terbaik untuk anda dan keluarga.
 
5 MASALAH BESAR jika berlaku kat kita yg sering kita abaikan adalah No 1 hingga 4:
 
1. KEMATIAN
2. Kemalangan
3. Hilang upaya utk bekerja 
4. Penyakit Kritikal
5. Kemasukan Hospital (Pembiayaan Bil Hospital)

TETAPI yang ke- 5 ramai yg utamakan dulu dgn mengambil plan life polisi yg ada manfaat medical card....
Sebenarnya bukan tak penting tapi sekiranya kita takde duit macam mana pun at least kita boleh lagi mendapat rawatan hospital kat hospital gomen.

Sekiranya kita nk pastikan keluarga tak terbeban dgn masalah kewangan ambil lah life polisi yg protect income kita.....kerana jika berlaku masalah yg no 1 hingga 4 at list kita dah ada back up income kita. tak kan kita nak harapkan mereka mereka ini:
1.kawan-kawan
2.saudara mara 
3.Baitulmal
Nak jadi VIRAL dlm facebook pun bukan semua......

So Protect la income anda dgn susunan manfaat yg betul supaya keluarga anda tidak hidup meminta minta..