Tuesday, November 24, 2015

PERLUKAH INSURAN/ TAKAFUL?

PERLUKAH INSURAN/ TAKAFUL?

Assalamualaikum,

Sedikit Perkongsian.

PERLUKAN SAYA MENGAMBIL INSURAN / TAKAFUL?

Ya. Memang SANGAT PENTING!

Saya dah ada pengalaman... saya dah terkena...memang kita akan rasakan insuran/takaful/medical card ni mcm satu pembaziran...
kerana  kita tak berada dalam keadaan tersepit yg amat memerlukan semua benda ni SEKARANG...tapi kita mesti ingat, nanti bila kita memerlukan semua benda ni, kita dah TERLAMBAT...kalau sekarang kita masih Menolak...

Cuba kita bayangkan, setiap waktu diri kita dan keluarga akan terdedah kepada RISIKO, tak kiralah risiko kecil atau besar...apa persediaan yg kita dah  ada untuk diri sendiri dan keluarga???

Mcm mana kalau sekarang kita ditimpa penyakit yg kritikal? Memerlukan rawatan segera, memerlukan kos yg sangat tinggi, cukup ke simpanan yg ada?

Tak sayang ke duit yg kita simpan bertahun2 tu untuk bayar kos rawatan? Terpaksa lupakan, terpaksa ketepikan impian kita!!!itu impian kita...mcm mana pulak kalau kita terpaksa ketepikan impian Isteri, impian Anak-anak??? Sbb tu dengan bantuan medical card, ia akan membantu kita  untuk bayar bil hospital dan perubatan...duit simpanan tak payah keluar pun...kita sendiri pn dah tak pening kepala pasal duit nak bayar ke hospital...

jika anda sayangkan keluarga anda, dan ingin tahu mcm mana nak merancang persediaan tersebut, saya sedia membantu dan memberi khidmat nasihat...

Jangan segan hubungi saya :

Mohd Khairuddin MAA Takaful
(Agen Takaful Sepenuh Masa)

Hotline 24/7:
013.6000.101
013.6000.101
013.6000.101
(Sila Call/WhatsApp)

email : maatkaful101@gmail.com
facebook : www.facebook.com/gotakaful
http://0136000101.blogspot.my

#kenapaperlutakaful #takaful #insurancehayat #lifeinsurance #agentakafulshahalam #agentakafulpuchong #agentakafullembahkelang
#medicalcard #kadperubatanterbaik #takafulmaa #rancangmasadepan #agentakafulterbaik #1millionpolicy #mltt #mlta
#500kpolisi #polisiinsuranceterbaik #ilovemyjobs #kerjayaidaman #examTBE #menjadiejeninsurace #agentakafulterbaik
#planmedicalcardkeluarga #investdengantakaful #caramemilihtakafulterbaik #incomerplacementtakaful
#kawanketikasusah #perlunyainsurance #takafulterbaik #pilihmedicalcard #takafulmalaysia #insurancenyawa