Tuesday, November 24, 2015

PANDUAN MEMILIH MEDICAL CARD TERBAIK?

KENAPA PERLU MEMILIH MEDICAL CARD TERBAIK?
Kepentingan MEDICAL CARD UNTUK ANDA. 

HANYA MAA TAKAFUL, LUPAKAN YANG LAIN.

Ini salah satu sebabnya. Penyakit seperti ovarian cyst, fibroid, batu karang dalam hempedu adalah penyakit senyap dan biasanya dikesan bila dah kritikal memerlukan rawatan segera, termasuk pembedahan.


Ingatkan perut buncit sebab gemuk kuat makan, rupanya ada ketumbuhan. Ingatkan sakit perut, sakit dada, rupanya ada batu karang dalam hempedu.

"Alaahhh takpe. Kan medical kad dah ada!" kata anda
Puan, untuk claim rawatan pembedahan seperti di atas, penyakit tu mesti WUJUD SELEPAS 120 HARI DARI TARIKH KELULUSAN MEDICAL KAD. Bukan selepas 120 hari, boleh claim terus seperti yang diberitahu ejen-ejen tak terlatih.

Kalau ketumbuhan tu baru kecik saiznya, boleh la puan cakap "baru kena" kat doktor. Tapi kalau ketumbuhan pun dah saiz penumbuk, dah saiz beg tangan puan, takkan nak cakap baru kena?

Medical kad ni puan, perlindungan bukan berdasarkan SEDAR ATAU TIDAK PENYAKIT TU. Tetapi berdasarkan laporan doktor dan anggaran kewujudan penyakit tu.

Kalau doktor cakap/tulis penyakit tu dah wujud sebelum tempoh menunggu 120 hari tu, minta maaflah memang tak boleh nak cover claim tu. Bukan sykt nak menipu ,tetapi itulah syarat kontrak dalam polisi

NEXT TIME, BELILAH MEDICAL KAD CEPAT-CEPAT!
Jangan tangguh tangguh takut ada penyakit yang anda tak sedar dah wujud lama 

(kredit : ryzal all)

PILIHLAH KONSULTAN YANG TERLATIH
dan BACALAH POLISI MEDICAL KAD YANG ANDA BELI TU.

Jangan segan hubungi saya :

Mohd Khairuddin MAA Takaful
(Agen Takaful Sepenuh Masa)

Hotline 24/7:
013.6000.101
013.6000.101
013.6000.101
(Sila Call/WhatsApp)

email : maatkaful101@gmail.com
facebook : www.facebook.com/gotakaful

#kenapaperlutakaful #takaful #insurancehayat #lifeinsurance #agentakafulshahalam #agentakafulpuchong #agentakafullembahkelang
#medicalcard #kadperubatanterbaik #takafulmaa #rancangmasadepan #agentakafulterbaik #1millionpolicy #mltt #mlta
#500kpolisi #polisiinsuranceterbaik #ilovemyjobs #kerjayaidaman #examTBE #menjadiejeninsurace #agentakafulterbaik
#planmedicalcardkeluarga #investdengantakaful #caramemilihtakafulterbaik #incomerplacementtakaful
#kawanketikasusah #perlunyainsurance #takafulterbaik #pilihmedicalcard #takafulmalaysia #insurancenyawa